koncert
Francia Intézet
1200 Ft

ABRAZ’ OUVERTS

“Mivel nincs zene gesztus nélkül, a gesztus egy kicsit több figyelmet érdemelne, mint amennyit a zenészek általában neki szánnak.” Jean-Pierre Drouet

De mi is ez a furcsa találkozó, amin részt veszünk?
 

Az újbóli találkozás mindig egy kicsit ügyetlen. Ismerjük egymást, de mégis megváltoztunk. Csupa félreértés, tévedés és meglepetések… Az Abraz’ Ouverts-ben a találkozás és az elválás problematikája merül fel, amit a nyelv és a különbözőségek tesznek olyan kényessé.

Az Abraz’Ouverts ennek az esetleges dilemmának a szemszögéből vizsgálja ezeket az újraegyesüléseket, ezeket az egyensúlyozó mozgásokat egyiktől a másikhoz, egyiktől a másik ellen, a minden duót mozgató feszültségek ütemében: cinkosság, barátság, szolidaritás, de nézeteltérés, rivalizálás, értetlenség, féltékenység stb. is.

A két ütőhangszeres a színpadon éli át ezeket a különös találkozásokat, miközben a zarbon, egy perzsa ütőhangszeren játszanak rendhagyó módon, ahogyan a költő is játszik a nyelvvel és a szavakkal. Eközben arra invitálnak bennünket, hogy kövessük és értsük különös játékaikat.

Egy valószínűtlen parádé az, ahol egymásba botlanak, ismeretlen, de ismerős nyelven szólítják egymást, egyöntetű kórust zengnek és még néhány tánclépésbe is belekezdenek …

A kortárs zene, a zenés színház, az improvizáció és az iráni ritmusok kereszteződésében az Abraz’Ouverts humorral és virtuozitással járja körül a zene és a gesztus, a hang és az érzés, a hagyomány és az alkotás közötti szoros kapcsolatot.
 

10:00-10:45 – beavató workshop Darázs Ádám vezetésével gyerekeknek és felnőtteknek a Francia Intézet Könyvtárában
Workshop regisztráció: bit.ly/3IILx8L
11:00-tól koncert a Francia Intézet Auditóriumában.

 

 

Támogató: Francia Intézet

 

Előadók

  • Duo Braz Bazar
    • Jérémie Abt - ütőhangszerek
    • Bastian Pfefferli - ütőhangszerek

Közreműködik

  • Jean-Pierre Drouet - zene
  • Georges Aperghis - zene